06 ianuarie, 2011

Un barbat analizeaza articolul nehotarat din limba romana, o femeie ii da replica:)



Am primit azi un link catre articolul "Un barbat analizeaza articolul nehotarat din limba romana" de la Iulia, care a vrut neaparat sa dea o replica acestei postari misogine, asa ca m-am oferit sa ii postez contraargumentul la mine pe blog. Iata textul misogin:
Dacă citiţi acest mesaj, înseamnă că aveţi simţul umorului! Nu ar strica să scrieţi o replică! Să aveţi o săptămână minunată!
Stau si ma gandesc: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza, te pune in pericol, sau te distruge pare a fi
FEMININ? Iar apoi tot ce ne alina, ne bucura si ne mai da un tel in viata este de natura MASCULINA?
Voi sunteti O ploaie, O zapada, O grindina, O furtuna. Noi suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Stau si ma uit, chiar nu aveti noroc: O bucatarie, O vesela, O matura, O caldura, O mizerie.
Noi suntem UN repaus linistit intr-UN fotoliu confortabil, citind destinsi UN ziar si ascultand UN jurnal, asta daca nu veniti voi sa semanati O discordie sau sa ne faceti O sicana. Va dati mari ca aveti
O telecomanda, dar priviti la UN televizor, unde noi alegem UN post care il dorim. In trecut, pentru a face calcule aveati O numaratoare prapadita, acum barbatii au inventat UN calculator.
Voi puteti avea O carte de
credit dar aceasta nu inseamna nimic fara UN cont.
Ce poate provoca O problema care se poate transforma intr-O catastrofa? O eroare de pilotaj, O pana de benzina, O proasta vizibilitate, O intrerupere de curent.
Este limpede ca limba romana a fost inventata de UN barbat, care nu v-a avut deloc la suflet (mai, si asta tot UN suflet este!)…

CONTRAARGUMENTUL IULIEI
E ciudat cum tot ce e distrugator, enervant pare a fi MASCULIN iar tot ce iti aduce alinare, consolare, bucurie e FEMININ?
Voi sunteti UN cutremur, UN potop,UN uragan, UN tsunami, UN cataclism, UN razboi, UN necaz, UN accident iar noi O salvare, O culoare, O raza, O speranta, O bucurie, O lumina, .
Privesc in jur si ma gandesc ca voi sunteti cu adevarat ghinionisti.Voi sunteti UN wc, UN faras, UN praf, UN cos de gunoi, UN aragaz, UN mop
Noi suntem O liniste, O relaxare , intr-O canapea confortabila, citind O carte asta daca nu veniti voi sa semanati UN scandal, UN taraboi sau daca nu ne deranjeaza UN tantar.
Voi barbatii va dati mari ca aveti UN telefon de ultima generatie dar asta e nimic fara O cartela care apartine la O retea.
In trecut, cea mai rapida forma de deplasare era cu UN tren amarat care mergea pe O cale ferata, acum e cu O aeronava, sau mai bine, cu O racheta.
Va place sexul si atunci cand il oferiti bine traiti O exaltare si O placere iar cand nu, traiti nu-i asa, UN regret.
Puteti avea UN pamant si puteti privi UN cer dar asta e nimic fara O casa, O plantatie sau fara O stea.Puteti avea UN garaj dar ar fi gol fara O masina sau O motocicleta.
Cand savarsiti UN pacat cautati O iertare, O mantuire intr-O biserica.
Si cum poate UN lucru sa se transforme intr-UN dezastru?
Printr-UN calcul gresit, UN derapaj, UN scurt-circuit, UN polei, UN intuneric.
Noi va oferim O iubire si voi o transformati intr-UN chin.
Este evident ca Limba Romana a fost inventata de O femeie care nu v-a avut deloc
la inima (mai , si asta tot O inima este...(by Iulia)

Asteptam contra, contra replici:))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu